foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Samen werken vanuit het schoolplan

Samen werken vanuit het schoolplan

U schrijft elke 4 jaar een nieuw schoolplan. De visie, missie, toekomstplannen en werkwijze staan hier helder in beschreven en elk jaar verwerkt u dit in verder in de schoolgids. Deze plannen vragen veel van uw tijd en energie en u vindt het belangrijk dat het niet bij een papieren verhaal alleen blijft.

Een goed schoolplan en een sterke schoolgids zijn uitstekende handvatten om uw school onderscheidend te laten zijn. Het geeft u de mogelijkheid om dagelijks te laten zien waar u voor staat, leerlingen en ouders te laten voelen waarom zij thuis zijn op deze school en uw meerwaarde ook fysiek zichtbaar te maken.

Zijn de plannen, visie en overtuigingen zichtbaar in de school? Wat zouden de effecten zijn wanneer u uw schoolplan niet hoeft toe te lichten, maar wanneer deze direct gezien en ervaren worden bij iedereen die uw school betreedt?

Om te zorgen dat het niet bij papieren plannen blijft maar u juist de plannen voor zich kunt laten spreken kijken wij graag met u naar de mogelijkheden om het schoolplan in dagelijkse praktijk levend te houden. Samen kijken wij naar uw schoolplan, halen hier de belangrijkste zaken uit waarmee uw school zich onderscheid en onderzoeken waar het in de dagelijkse gang van zaken zichtbaar ingebed kan worden. Niet harder werken, niet nog meer papieren maar nog sterker zichtbaar maken van de kwaliteiten die al aanwezig zijn en waar u trots op bent.

Het kan zijn dat u uw schoolplan zou willen laten scannen. Klopt het beeld van de school met dat wat in de gids staat? Of wellicht heeft u behoefte aan een studiedag om samen te kijken naar de kansen die de schoolgids u biedt. Ook kan er gekeken worden naar een persoonlijk af te stemmen traject waarbij (eventueel samen met ouders) u de parels uit het schoolplan nog sterker kan laten schitteren.

Uw praktijk staat centraal, wij helpen u graag deze nog zichtbaarder te maken.

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn