foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Bewegingsonderwijs Blok 2

Post-hbo-opleiding: bevoegdheid bewegingsonderwijs (Blok 2)

circel_open_avond_2019_235Zelf bewegingsonderwijs geven op de basisschool
Leerkrachten die na 1 september 2000 zijn gestart met de pabo kunnen alleen in groep 1 en 2 bewegingslessen geven. Wie een bevoegdheid wil voor de hogere groepen zal zich verder moeten specialiseren: via de ALO of via deze opleiding. Je kunt de bevoegdheid halen in 3 blokken van elk 15 bijeenkomsten van 3,5 uur. Elk afgerond blok geeft recht op een deelcertificaat met een tijdelijke bevoegdheid voor alle groepen van de basisschool gedurende twee jaar. Deze deelcertificaten zijn landelijk erkend. Het is mogelijk het deelcertificaat van blok 1 al tijdens de differentiatiefase van de pabo te behalen. De praktijkopdrachten kun je steeds naast de blokken uitvoeren. Dit mag op jouw eigen basisschool. Het spreekt voor zich dat sportkleding bij de bijeenkomsten verplicht is, zowel bij de buiten- als de binnenlessen.

Voor wie?
Leerkrachten en leerkrachten in opleidingc0860_bewegingsonderwijs_269
 
blok 1: Aanbieden van activiteiten:
blok 2: Begeleiding en leerhulp in het bewegingsonderwijs.

In blok 2 komen onderwerpen aan de orde als veiligheid, het observeren van bewegingsgedrag van spelende kinderen en het reguleren van bewegingssituaties in alle groepen. Daarnaast voltooit u de eigen vaardigheid voor twaalf leerlijnen. Ook de inrichting van gymzalen, het veilig gebruikmaken van materialen en EHBO zijn onderdeel van deze module.
blok 3: Maatwerk en visie.

Studiebelasting
De studiebelasting is 200 uur per blok. Dit is inclusief de praktijkopdrachten en de zelfstudieopdrachten. De stageopdrachten kunnen gedeeltelijk in de eigen klas worden uitgevoerd, maar zullen verdeeld moeten zijn over de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. De opleiding wordt na het derde blok afgesloten met een diploma.

Inschrijving
Bij inschrijving voor één van de blokken dient het deelcertificaat van het blok ervoor overlegd te worden. De geldigheid van dit certificaat is beperkt.

Prijs
Genoemde prijs is per blok en is exclusief de verplichte titels van de literatuurlijst.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subsidie mogelijk voor Posthbo-opleiding Bewegingsonderwijs

Groepsleekrachten die de post-initële leergang bewegingsonderwijs willen volgen, komen in de jaren 2019 en 2020 in aanmerking voor subsidie.

Lees meer>>

c0860_phbo_bewegingsonderwijs_381

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn