foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Bewegingsonderwijs (Blok 3)

Post-hbo-opleiding:Bevoegdheid bewegingsonderwijs (Blok 3)

circel_open_avond_2019_235Zelf bewegingsonderwijs geven op de basisschool

Leerkrachten die na 1 september 2000 zijn gestart met de pabo, kunnen alleen in groep 1 en 2 bewegingslessen geven. Wie een bevoegdheid wil voor de hogere groepen zal zich verder moeten specialiseren. Dat kan via de ALO óf via deze speciale post-hbo-opleiding. Je kunt de bevoegdheid halen in drie blokken van elk vijftien bijeenkomsten van 3,5 uur. Elk afgerond blok geeft recht op een deelcertificaat met een tijdelijke bevoegdheid voor alle groepen van de basisschool gedurende twee jaar. Deze deelcertificaten zijn landelijk erkend. Het is mogelijk het deelcertificaat van blok 1 al tijdens de differentiatiefase van de pabo te behalen. De praktijkopdrachten kun je steeds naast de blokken uitvoeren. Dit mag op jouw eigen basisschool. Het spreekt voor zich dat sportkleding bij de bijeenkomsten verplicht is, zowel bij de buiten- als de binnenlessen.

Voor wie?
Leerkrachten en leerkrachten in opleiding.c0860_bewegingsonderwijs_269
 
blok 1: Aanbieden van activiteiten

blok 2: Begeleiding en leerhulp in het bewegingsonderwijs

blok 3: Maatwerk en visie.

Bewegingslessen op maat: iedereen doet mee, toppers en tobbers! In deze module gaat het om het samenstellen van verschillende bewegingsarrangementen, het differentiëren op bewegingsniveau, het observeren tijdens de les en het geven van specifieke leerhulp aan zwakke bewegers en aan toppers. Je maakt kennis met allerlei methoden van bewegingsonderwijs, je leert een jaarplanning te maken en je gaat met andere ogen naar de speelplaats kijken. Qua eigen vaardigheid is er aandacht voor de betere bewegers in de klas.

Studiebelasting
De studiebelasting is 200 uur per blok. Dit is inclusief de praktijkopdrachten en de zelfstudieopdrachten. De stageopdrachten kunnen gedeeltelijk in de eigen klas worden uitgevoerd, maar zullen verdeeld moeten zijn over de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. De opleiding wordt na het derde blok afgesloten met een diploma.

Inschrijving
Bij inschrijving voor één van de blokken dient het deelcertificaat van het blok ervoor overlegd te worden. De geldigheid van dit certificaat is beperkt.

Prijs
Genoemde prijs is per blok en is exclusief de verplichte titels van de literatuurlijst.

Diploma
Na voltooiing van de drie blokken van de opleiding ontvang je het landelijk erkende Post-hbo-diploma bevoegdheid tot bewegingsonderwijs van het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland.


Bij inschrijving kunt u uw voorkeur aangeven (bij 'opmerkingen') voor de middag- of avondgroep. We proberen hieraan te voldoen hoewel het niet altijd lukt aan de voorkeur te voldoen. Inschrijving en toekenning van de voorkeur gebeurt op basis van beschikbaarheid.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subsidie mogelijk voor Posthbo-opleiding Bewegingsonderwijs

Groepsleekrachten die de post-initële leergang bewegingsonderwijs willen volgen, komen in de jaren 2019 en 2020 in aanmerking voor subsidie.

Lees meer>>


Als u de opleiding bij ons volgt dan weet u dat onze opleiding gecertificeerd is en dat ons instituut onder de naam Iselinge lid is van het landelijk netwerk pabo hogescholen. De deelnemers komen in het landelijk register.
Voor meer info ga naar www.registeropleidingen.nl


c0860_phbo_bewegingsonderwijs_381

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn