foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Gedrag

Gedrag

Regelmatig publiceren we over dit thema tips, ideeën en achtergrond informatie over gedrag. Op deze manier willen we u helpen aan (spel)ideeën voor in de klas op school of voor ouders thuis.

 

Columns

Gedragsverandering: Begin bij het begin
Faalangst: Een dapper kind
Gedragsverandering: begrenzen of verwennen?
Hoogbegaafheid: Bram voor als je tijd OVER hebt
Gedragsverandering: Begeleide ontwikkeling naar zelfsturing
De start van het nieuwe jaar
De slimme kleuter

Strak beginnen, maar de leerling mede-verantwoordelijk

Goed op weg

 

Nu te koop

Het onderwijsbehoeftekwartet

beeld_kwartetspel_331

 

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Jan van Veen

Jan van Veen

Gedragsspecialist

“het onderwijs in Nederland is goed! “ Leerkrachten werken daar keihard aan.  De keerzijde daarvan is dat leerlingen niet altijd volop tot leren komen.

De one-liner gaat dan verder met “maar het leren kan nog zoveel beter!”

Binnen de opleidingen en de cursusbijeenkomsten die ik verzorg, leer ik leerkrachten en ondersteuners op een andere manier naar hun taak te gaan kijken. Maar ook op een andere manier naar het gedrag van de leerlingen. Kijken naar de kwaliteiten en daar gebruik van maken. Niet adequaat gedrag te zien als feedback aan de omgeving (wat je vraagt beheers ik nog niet!). en als je dan na een dag vol positieve ervaringen thuis komt, ben je moe, maar niet uitgeblust. En heb je de kracht om de volgende dag weer positief met de groep (leerlingen en collega leerkrachten) aan de slag te gaan.

Ik vermeng theorie met praktijk voorbeelden en help daardoor je eigen interne krachtbronnen te activeren. Mijn doel is steeds dat je morgen aan de slag kunt met wat je vandaag bewust bent geworden.

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn