foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Lastig gedrag begrijpen en be´nvloeden

Lastig gedrag begrijpen en be´nvloeden

Kinderen communiceren meestal niet rechtstreeks wat hen bezig houdt. Hun gevoelens kunnen verborgen zitten achter onverklaarbaar en ongewenst gedrag. Dit gedrag verstoort onderlinge relaties en levert regelmatig problemen op in de klas. Op een ineffectieve manier vragen ze om aandacht. Hoe reageer je hier adequaat op?

Na de cursus beschik je over de kennis om problemen in de klas op een doelgerichte manier op te lossen. Je leert zien welke behoeften de kinderen in jouw klas hebben. Wat is daarin aanleiding tot probleemgedrag? Versterkt jouw manier van communiceren dat gedrag? Je leert op een andere manier kijken en reageren op het gedrag en de uitspraken van de kinderen in jouw groep. Als leerkracht kun je je inleven in de wereld van jouw leerlingen, maar tegelijkertijd versta je de kunst om een andere houding aan te nemen als de situatie dat vraagt. Je leert ongewenst gedrag te zien als een signaal dat een reactie van je vraagt.

Voor wie?
Leerkrachten groep 1 t/m 8.

“Ik was verrast om te ontdekken wat er kan omgaan in mijn leerlingen. Maar ik kan met deze kennis direct mijn voordeel doen in de dagelijkse praktijk.”

Inhoud

inzicht in de achtergronden en oorzaken van ongewenst gedrag;
• de oorzaken van gedragsproblemen;
• het belang van leerkrachtgedrag;
• het onderzoeken en eventueel herzien van jouw gedrag tegenover ‘lastige’ leerlingen;
• weerstanden herkennen en erkennen;
• een juiste communicatiestijl gebruiken.

Duur
2 dagen 

c0911_lastig_gedrag_begrijpen_en_benvloeden_381

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn