foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Lees en schrijf je wijs in groep 3: tweede fase

Lees en schrijf je wijs in groep 3: tweede fase

stellen_van_verhaalteksten_tot_zakelijke_teksten_334

In deze cursus leer je hoe je in het tweede half jaar van groep 3 de lees- en schrijfvaardigheid van jouw leerlingen kunt vergroten door gerichte activiteiten. Lezen en schrijven zijn twee kanten van dezelfde medaille: als u evenwichtig aandacht geeft aan zowel lezen als schrijven, verbeteren zowel het lezen als het spellen en nemen de opbrengsten toe. Uitgangspunt is het ontwikkelen van het zelfkritisch vermogen. Preventief handelen is hierbij leidend: mocht een leerling dreigen uit te vallen, dan is het belangrijk zo vroeg mogelijk in te grijpen.

Je krijgt praktische handvatten hoe om te gaan met leerlingen in de risicozone. Na de cursus weet je aan welke basisvoorwaarden leerlingen moeten voldoen, kun je invulling geven aan effectieve lees- en schrijfactiviteiten, ben je in staat een rijke lees-en schrijfomgeving in te richten en kun je risicolezers herkennen en ondersteunen.

Voor wie?
Leerkrachten groep 3.

Inhoud

  • van aanvankelijk naar voortgezet lezen;
  • het inrichten van een rijke lees- en schrijfomgeving;
  • effectieve lees- en schrijfactiviteiten;
  • omgaan met risicolezers/dyslectische kinderen, w.o. interventies zoals Connect Woordherkenning en Connect Vloeiend Lezen.

Duur
1 dag

Utrecht: 6 februari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn