foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Meten en meetkunde in de kleutergroepen

Meten en meetkunde in de kleutergroepen

Jonge kinderen komen in het dagelijkse leven veelvuldig in aanraking met belangrijke rekenervaringen op het gebied van meten en meetkunde. Dit vraagt een andere rekendidactiek dan bij het ontwikkelen van getalbegrip.

In deze cursus ontdek je dat er in een kleutergroep veel dagelijkse momenten zijn om met jonge kinderen te onderzoeken, te ontdekken, te experimenteren en te ervaren op het gebied van meten. Het gaat om verwonderen en ontdekken. Na deze cursus ben je in staat de dagelijkse meet- en meetkundige ervaringen van kinderen te gebruiken of te plannen voor een afgestemd aanbod in jouw groep.

Voor wie?
Leerkrachten in groep 1 en 2.

Inhoud
• rekendidactiek meten en meetkunde;
• leerlijnen meten en meetkunde;
• inrichten van een rijke leeromgeving met uitdagende activiteiten;
• vormgeven aan ontdekkend leren.

 

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Frida Meints

Frida Meints

Docent SON, rekenspecialist

Frida Meints is senior specialist Het Jonge Kind met veel ervaring in de praktijk. Frida Meints is directeur van een basisschool en heeft een eigen weblog over rekenspelletjes.

Frida: "Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn!"  is mijn persoonlijke motto! Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen spelen. Door spelen oefenen kinderen allerlei vaardigheden die helpen bij het (schoolse) leren. Ik merk dat er gelukkig weer meer aandacht komt voor spel. Men ontdekt welke krachten er in spel worden aangeboord.  Mijn tweede motto is "Kinderen verleiden tot leren". Spel is een hulpmiddel om dat verleiden tot leren vorm te geven. In de cursus- en scholingsbijeenkomsten van het SON zal ik altijd de link naar deze spreuken leggen. Cursisten gaan naar huis met veel kennis, maar ook met allerlei praktijkvoorbeelden die ze morgen in hun groepen kunnen inzetten! Onderbouwt met een theoretisch kader!


Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn