foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Rekenen

Rekenen

Regelmatig publiceren we over dit thema tips, ideeën en achtergrond informatie over rekenen. Op deze manier willen we u helpen aan (spel)ideeën voor in de klas op school of voor ouders thuis.

Weblogs

 Ga lekker spelen...(Frida Meints)

 

Links

Telmaterialen...ontelbare mogelijkheden!
Omgaan met doelen in het groepsplan

Dagelijks leren: intelligentie voor ouders

 

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Frida Meints

Frida Meints

Docent SON, rekenspecialist

Frida Meints is senior specialist Het Jonge Kind met veel ervaring in de praktijk. Frida Meints is directeur van een basisschool en heeft een eigen weblog over rekenspelletjes.

Frida: "Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn!"  is mijn persoonlijke motto! Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen spelen. Door spelen oefenen kinderen allerlei vaardigheden die helpen bij het (schoolse) leren. Ik merk dat er gelukkig weer meer aandacht komt voor spel. Men ontdekt welke krachten er in spel worden aangeboord.  Mijn tweede motto is "Kinderen verleiden tot leren". Spel is een hulpmiddel om dat verleiden tot leren vorm te geven. In de cursus- en scholingsbijeenkomsten van het SON zal ik altijd de link naar deze spreuken leggen. Cursisten gaan naar huis met veel kennis, maar ook met allerlei praktijkvoorbeelden die ze morgen in hun groepen kunnen inzetten! Onderbouwt met een theoretisch kader!


Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn