foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Schrijven kun je leren

Schrijven kun je leren

Vinden jouw leerlingen het moeilijk om ideeën op papier te krijgen? Zou je wel meer steun willen hebben in de manier waarop jouw schrijfinstructies eruit zien? Vind je het ook lastig om goede feedbackvormen voor schrijfonderwijs te bedenken? En: is het beoordelen van teksten ook voor jou een ingewikkelde opgave? Dan is dit aanbod iets voor jou.

Aan het eind van de cursus weet je wat kinderen moeten leren en ben je in staat om jouw uitleg af te stemmen op het genre waarin geschreven wordt. Ben je in staat om een procesgerichte instructie vorm te geven volgens de principes van observerend leren. Kun je peerfeedbackvormen integreren in jouw schrijfactiviteit. Je weet op welke manier je de zelfsturing tijdens het schrijven kunt stimuleren. Ook ben je in staat het werk van leerlingen op een effectieve en betrouwbare manier te beoordelen.

Inhoud

  • nieuwste didactische inzichten over schrijfonderwijs;
  • overzicht van genres die door kinderen worden geschreven;
  • aandacht voor (peer)feedback;
  • accent op schrijfstrategieën en zelfsturingsstrategieën;
  • effectieve beoordelingsmanieren.

Voor wie?
Leerkrachten groep 4 t/m 8.

Duur
Er zijn vijf bijeenkomsten rond de volgende thema’s:

  • welke genres komen in het primair onderwijs aan de orde?
  • hoe ontwerp je een eigentijdse schrijfinstructie?
  • wat is de kracht van feedback en op welke manier kan ik feedback inzetten tijdens schrijfactiviteiten?
  • hoe beoordeel ik efficiënt en betrouwbaar? Hoe bevorder je de zelfsturing van leerlingen.

Het is mogelijk om een keuze te maken uit de bijeenkomsten.

Prijs
Het basispakket betreft 4 dagdelen maatwerk. Kosten: € 4110,-. Dit is inclusief intake en reistijd docent en exclusief materiaal. Het materiaal bestaat uit drie boeken die per usb-stick beschikbaar worden gesteld.  De kosten per usb-stick bedragen € 20,--. Vervolg is afhankelijk van aantal keuzethema’s en opzet. Kosten van een hele dag zijn € 1950,- en van een dagdeel € 1080,-. N.B. Per situatie (bijvoorbeeld eerste contact met school, mogelijke spin off naar andere scholen enz.) kan de prijs enigszins worden aangepast.Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn