foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Subsidie voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen

Subsidie voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen

Er komt meer geld voor het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Minister Slob van Onderwijs wil beter onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Passend Onderwijs gaat ook over goed onderwijs voor leerlingen die hoogbegaafd zijn. In het regeerakkoord was al afgesproken om daar 15 miljoen euro extra aan uit te geven.

Passend onderwijs ook voor hoogbegaafden
Slob benadrukt dat passend onderwijs gaat over alle leerlingen met een ondersteunings- of ontwikkelvraag. ‘Dat zijn niet alleen leerlingen met een beperking of een leerprobleem, maar ook leerlingen met een ondersteuningsvraag die voortkomt uit hun (hoog)begaafdheid’, zo staat in zijn brief.

De subsidieregeling waarmee de minister komt, is bedoeld voor de samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs, omdat die ook dit vlak verantwoordelijk zijn voor een dekkend onderwijsaanbod in hun regio.

De subsidie kan volgens de minister bijvoorbeeld worden gebruikt voor het aanstellen van experts op het gebied van hoogbegaafdheid of het organiseren van een tussenjaar voor slimme leerlingen voor wie de basisschool niet meer voldoende uitdaging biedt maar die nog niet toe zijn aan  de middelbare school.

Hoe de subsidieregeling er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Wat al wel duidelijk is: het wordt een regeling op basis van 50 procent cofinanciering.

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn